Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Geschiedenis

De Wereldwinkel Bathmen is opgericht op 1 september 1981 en was in het begin enkel op zaterdagmorgen op de markt aanwezig. De eerste maanden met een marktkraam, later met een door de vrijwilligers zelf verbouwde caravan. Vanaf mei 1999 beschikten wij over een echte verkoopwagen. Met steun van donateurs werden in het begin de onkosten, zoals marktgeld en onderhoud van de caravan, bekostigd.

Doordat in de loop der jaren de verkopen stegen, kon de Wereldwinkel haar eigen middelen bekostigen en eveneens het assortiment worden uitgebreid. Waren in het begin alleen food producten te koop, langzamerhand kregen ook de non-food producten een belangrijke plaats. Voorop bleef echter staan dat de producten uit Derdewereldlanden kwamen en dat de producent hiervoor een eerlijke prijs ontving, zodat deze in staat gesteld werd een menselijk bestaan op te bouwen.

Dit motto is nooit veranderd. 

Sinds 2006 huist de Wereldwinkel Bathmen in een pand aan de Schoolstraat, ter beschikking gesteld door de gemeente Deventer voor een bepaalde periode. Dit bood ons de mogelijkheid meerdere dagdelen bereikbaar te zijn voor klanten.

Na een periode van hard werken en klussen door de vrijwilligers was Bathmen een volwaardige winkel rijker, met een compleet assortiment food en non-food producten met het Max Havelaar/ Fair Trade keurmerk. De Wereldwinkel Bathmen is inmiddels een begrip geworden. Vaste en incidentele klanten komen hier hun koffie, wijn of ander eerlijk product kopen, anderen kopen hier hun cadeautjes.

Wat de toekomst de Wereldwinkel zal brengen is nog niet bekend. Het pand, eigendom van de gemeente Deventer, is namelijk betrokken bij het project dat de kom van Bathmen gaat verbeteren en uitbreiden. Wellicht wordt dan voor het pand een andere bestemming gevonden. Zo ver is het echter nog (lang) niet, dus tot die tijd zullen wij u met veel enthousiasme ontvangen op onze locatie aan de Schoolstraat.