Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

NIEUW KOOKBOEK ‘EERLIJK ETEN’ VANAF 7 MEI IN DE WERELDWINKEL

Gepassioneerde chefs en foodies schreven 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner en verrassende cocktails en smoothies gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten.  

Doorbraak van eerlijk eten

Eerlijk Eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Floortje Dessing: “Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Mensen eten minder vlees en geven de voorkeur aan verse groenten van het seizoen. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet. We hopen dat het mensen inspireert om bewuste keuzes te maken bij het doen van inkopen. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo’n product zit, smaakt het waarschijnlijk nóg beter.”

 

Stemmen met je vork 

Alle 80 recepten in Eerlijk Eten zijn geschreven door gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, zoals kookboekenschrijfster Lisette Kreischer, onder meer bekend van ‘The Dutch Weedburger’. Ook worstmaker Samuel Levie schreef speciaal voor Eerlijk Eten een aantal bijzondere recepten, zoals een hazenpastei met cacao en kedgeree met makreel. In ieder recept is tenminste één fairtrade ingrediënt verwerkt. “We krijgen iedere dag de kans om te stemmen met onze vork. Dit boek is een extra reden om te kiezen voor fair”, zegt Levie.
 

Eerlijk Eten ligt vanaf 7 mei 2015 in onze winkel. De prijs van dit boek is € 24,95.

 

Fairtrade 
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 220 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.